همشهری آنلاین: رئیس جمهور در کنفرانس خبری با همتای آذربایجانی خود از گزارشی از مجموعه سند‌ها و یادداشت تفاهم‌‌های امضا شده ارائه و از فرصت‌های مشترک اقتصادی، تجاری که حاصل این توافق‌ها خواهد بود سخن گفت.

روحانی علی‌اف

به گزارش ایرنا، دکتر حسن روحانی پس از دیدار با رئیس جمهوری آذربایجان و امضای هشت سند و یادداشت تفاهم همکاری میان ایران و جمهوری آذربایجان، در کنفرانس خبری مشترک با الهام علی اف، با بیان اینکه 'تهران و باکو در مورد مسائل منطقه نظرات مشترکی دارند و هر دو معتقدند مسائل کشورهای منطقه باید از طریق سیاسی حل و فصل شود'،گفت:تمامیت ارضی کشورها و جغرافیای منطقه نباید تغییر کند. دكتر روحاني تاكيد كرد: ما معتقدیم مشکلات یمن و سوریه از طریق سیاسی باید حل شود و راه حل نظامی ندارد.

وی افزود: همانطور که سایر کشورهای منطقه دارند تلاش می‌کنند و نظرات ایران و آذربایجان نیز مشترک است، ما معتقدیم مشکل قره‌باغ هم از طریق سیاسی باید حل و فصل شود و با تلاش دو کشور ارمنستان و آذربایجان ما باید شاهد ثبات بیشتر در منطقه باشیم.
دکتر روحانی گفت: خوشحالیم که تلاش‌های سیاسی خوبی در زمینه حل مشکل قره باغ در حال انجام است و معتقدیم تمامیت ارضی کشورها و جغرافیای منطقه نباید تغییر کند و اصول بین‌المللی باید وسیله‌ای برای حل و فصل مسائل باشد .

رئیس جمهوری کشورمان تصریح کرد: خواست ما در اجلاس امروز و در آینده ، رابطه نزدیک بین دو دولت و دو ملت ایران و آذربایجان، در جهت منافع دو کشور، منطقه و جهان است.

دکتر روحانی ضمن ابراز خرسندی از حضور در باکو و تبریک عید نوروز به ملت آذربایجان، اظهار داشت: اسناد مهمی که امروز به امضا رسید در سایه حسن نیت، اعتماد متقابل، توجه به منافع مشترک و حسن همجواری انجام گرفت.

وی افزود: پتانسیل‌ها و ظرفیت‌هایی که سال‌ها باقی مانده بود و استفاده از این ظرفیت‌ها نیازمند اعتماد دو دولت بود در سال‌های اخیر به سرانجام رسید و عملیاتی شد.

رئیس جمهوری افزود: در سال‌های اخیر اعتماد متقابل موجب شد که کارها و پروژه‌های مشترک بیشتری بین دو کشور اجرا شود و دو ملت از نزدیک شاهد بودند که همکاری چه ثمرات شیرینی دارد.

دکتر روحانی گفت: امروز تصمیم داریم درخت همکاری را تنومندتر کنیم درختی نه برای امروز و فردا بلکه درختی که ثمرات آن برای تار یخ دو کشور باقی بماند.

وی افزود: در اسناد امروز همانطور که رئیس جمهوری محترم آذربایجان اشاره کردند اسناد تاریخی وجود دارد که نه تنها به نفع دولت و ملت ایران و آذربایجان بلکه به نفع منطقه و جهان خواهد بود.

وی افزود: اسناد همکاری دو کشور ایران و آذربایجان در زمینه تکمیل کریدور شمال - جنوب ، موجب می‌شود که آب‌های جنوب ایران و آب‌های خلیج فارس و اقیانوس هند از طریق جاده و راه آهن به قفقاز، آسیای مرکزی، روسیه و همچنین اروپای شمالی و شرقی متصل شود.

دکتر روحانی گفت: تصمیمی که امروز برای اجرای مشترک طرح راه آهن رشت - آستارا اتخاد شد به این معنی است که دو کشور به اهمیت این ظرفیت توجه دارند.

رئیس جمهوری با اشاره به اینکه، دو کشور در دریای خزر منافع بسیار زیادی دارند، افزود: باید با همکاری‌های علمی، اقتصادی، فنی، تجاری و همکاری در زمینه کشتیرانی، ماهیگیری و گردشگری بتوانیم حداکثر استفاده را از این دریا ببریم.

دکتر روحانی افزود: اسنادی که امروز امضا شد برای استفاده مشترک از مخازن و معادن دریای خزر و تامین منافع دو کشور و سایر کشورهای منطقه بود. وی افزود: در اجلاس امروز تصمیماتی نیز در مورد سرمایه گذاری‌های مشترک گرفته شد.

وی افزود: ساخت کارخانه خودورسازی مشترک که فردا افتتاح خواهد شد نشان می‌دهد که دو کشور اراده قوی برای همکاری دارند.

رئیس جمهوری افزود: همکاری‌هایی نیز در زمینه دارو سازی، بهداشت و درمان در آینده خواهیم داشت و همکاری در زمینه سوآپ نفت - معاوضه نفت - را گسترش خواهیم داد.

وی افزود: برنامه‌هایی نیز در زمینه سرمایه گذاری در بخش‌های انرژی و گردشگری خواهیم داشت و دو کشور با همکاری هم می‌توانیم در جهت کسب منافع مشترک و برنامه‌های مشترک گام‌های جدیدی برداریم.

دکتر روحانی گفت: تصمیماتی که امروز دو رئیس جمهوری و دو دولت اتخاذ کردند و باید تلاش کنیم سریعتر اجرایی و عملیاتی شوند، بویژه در زمینه روابط بانک‌ها که باید کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی دو کشور در خصوص به روز شدن این همکاری‌ها تلاش کنند، تا بتوانیم در زمینه تبادل اسناد اقتصادی و مالی بهره‌مند شویم.

وی در مورد روابط تجاری دو کشور، اظهارداشت: در مورد تعرفه ترجیحی یا تجارت آزاد بنا شد، کمسیون مشترک تلاش کند تا در زمینه برای توسعه تجارت فراهم شود.

،رئیس جمهوری گفت: در زمینه گردشگری گام‌های خوبی برداشته شده است و امروز شاهدیم که صدها هزار نفر از مردم دو کشور به کشورهای یکدیگر رفت و آمد می‌کنند و این به معنی رابطه نزدیکتر دو ملت است.

کد خبر 401582

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha